Hogyan használd a kicsapózsinórt?

chalk_reels_ink_lines_004

Minden bizonnyal kellett már hosszú egyenes vonalat kijelölni, mondjuk csempézéshez vagy alaprajz kijelöléséhez az első téglasor pontos lerakására. Pontosan ezen igényekre vannak a tintával vagy porított krétával telített zsinórok, zsinórtekercsek. A folyamat egyszerű – a rögzítőtűt vagy fémkampót erősítsd a kiindulási ponthoz, feszítsd ki a zsinórt a végponthoz, vízmértékkel szintezz, majd a kifeszített zsinórt emeld meg, végezetül hirtelen engedd el. Amikor a zsinór az anyaghoz ér, a színanyag kibocsátásra kerül, és létrejön az egyenes jelölés. Könnyen precíz vonalat húzhat az alapozáshoz vagy például a tetőlécek vágásához.

BÉLÉSEK TELJES VÁLASZTÉKA

Kicsapózsinór használatával egyszerűen húzhat tökéletesen egyenes vonalat falak egész terjedelmén, ami különösen előnyös precíz vonalak festésekor. A lehetséges felhasználási területek sokrétűek, az alaprajzoktól a függőlegesekig terjednek, mivel a legtöbb kicsapózsinór függőónként is funkcionálhat.

chalk_reels_ink_lines_002
a zsinór elejének rögzítése horoggal vagy tűvel

chalk_reels_ink_lines_003
a zsinór megfeszítése a kívánt pontig

chalk_reels_ink_lines_004
pengetés – a feszes zsinór megemelése és elengedése egyenes és tiszta vonalat hagy maga után

A felcsévélés során a zsinórt újra nedvesítjük tintával vagy krétával, attól függően, hogy milyen kicsapózsinórról van szó. A folyamat során a tinta vagy kréta kiszivárgását egy finom filc akadályozza meg, egyben biztosítva, hogy mindig a megfelelő mennyiségű jelölőanyag legyen a zsinóron. A jelölés után egyszerűen csévélje fel a zsinórt a hajtókarral, vagy öntekercselő típus esetén a zár kioldásával. Egyes japán kicsapózsinórok hátulján egy kerék van, amely lehetővé teszi a rugós szerkezet által a zsinór automatikus feltekerését. A zsinór általában strapabíró nejlonból vagy nagy szilárdságú pamutfonalból készül. Egyszerűen töltse fel a tintát vagy krétát a kicsapózsinór házán lévő töltőnyíláson keresztül.

.
.
.

BÉLÉSEK TELJES VÁLASZTÉKA

chalk_reels_ink_lines_005
a zsinór felcsévélése hajtókar használatával

chalk_reels_ink_lines_006
utántöltés a töltőnyíláson keresztül

A Regals.hu webáruházban az amerikai CRESCENT cég számos, de a japán SHINWA, TAKUMI, TAJIMA és SK11 kicsapózsinórjait is megtalálja számos kivitelben és színkombinációban. Különösen a japán modellek a távol-keleti kultúrára jellemző összetéveszthetetlen dizájnnal rendelkeznek, míg az amerikaiak jellemzően robusztus megjelenésűek. Egy dolog viszont biztos, hogy ezentúl gyerekjáték lesz hosszú egyenes vonal kijelölése.

.
.
.

BÉLÉSEK TELJES VÁLASZTÉKA

 

crescent_tool_logo_regals            sk11_logo_regals            shinwa_logo_regals            tajima_logo_regals            takumi_logo_regals

 


További cikkek a szerszámokról

A csapat által az Ön számára készített cikk
regals_hu_logo
Nem csak Japánból származó egyedi
eszközök specialistája