SENKICHI DOUSHO japán asztalosvéső-készlet (3 db)

Kód: 4449
33 310 Ft 26 228 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.04.24
Szállítási lehetőségek

Kézzel készített, kovácsolt japán asztalosvéső-készlet, Tatakinomi (叩 き 鑿) a SENKICHI márkától. Laminált kétrétegű penge nagy keménységgel. A pengetest kovácshegesztéssel készült. A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban. Megfelelő általános asztalosmunkálatokhoz. A penge szélessége 9, 15 és 24 mm. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

senkichi_logo

A hagyományos japán Nomi (鑿) vésők pengéi kétrétegű acél laminálásával készülnek. A pengetest direkt puhább anyagból készül, hogy az elnyelje a kalapáccsal való ütéseket és ezáltal csökkentse az eszköz sérülésének esélyét. Maga a penge azonban rendkívül kemény szénacélból készül, ami a klasszikus Nomi vésőknél 62 Rc keménységű réteggé válik. A HSS pengéjű japán vésőknél 67 Rc keménységet, míg a hagyományos európai vésőknél csak 58-60 Rc-t érnek el.

japanbankeszult

A kézzel készített Nomi vésők a kovácshegesztés módszerével készülnek, amely az olcsó tömeggyártású acél megjelenése előtt előszeretettel alkalmaztak világszerte, ám mára ezt az egykor kiváló technikát Japánon kívül gyakorlatilag sehol nem alkalmazzák vésők gyártásánál.

A Nomi véső tulajdonságai:

✅ Hagyományos, japán Nomi véső
✅ Általános asztalosmunkálatokhoz
✅ Kézzel készített
✅ Akár 62 Rc keménységű penge
✅ Homorú vájatú penge = kisebb súrlódás
✅ A penge szöge = nagyobb munkamélység
✅ Vörös tölgy markolat
✅ Japánban készült

A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban, így nagyobb munkamélység érhető el. A választott pengeprofil csökkenti az veső fával való érintkezési területét, csökkentve ezáltal a súrlódást. Mindezek mellett a véső könnyebben élezhető és élezést követően megtartja alakját. A véső élezésére vizes japán fenőkő használatát javasoljuk, mely cserébe kiváló, hosszú ideig tartó élességet biztosít majd.

A szorítógyűrűt az első használat előtt fel kell szerelni.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Asztalosvéső-készletek
Pengeszélesség: 9 mm, 15 mm, 24 mm
Hossz: 230 mm
Átmérő: 30 mm
Tömeg: 100 g
Kézzel készített: igen
Anyag: szénacél
Származási ország: Japán
Mennyiség: 3
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Ezt a mezőt ne töltse ki:
5
BJ Szerző | 2023.12.12
Nagyon elégedett.
5
OJ Szerző | 2023.09.28
Borotvaéles
5
GA Szerző | 2023.03.29
Nagyon jó vesok. Kellemes sulyelosztasuk van. A penge el resze rendkivul kemeny elezes utan nagyon hosszu ideig megtartjak eluket. Fogasa kellemes, a gyuruk lekalapolasa gyors volt es egyszeru. Az egesz keszletet le fogom rendelni. A kiszallitas nagyon gyors volt. A kedvenc online piacterem a regals.
5
KK Szerző | 2022.11.09
Kiváló minőségű, kovácsolt japán vésők, csak ajánlani tudom!

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: