SENKICHI DOUSHO japán asztalosvéső (12 mm)

Kód: 4425
11 814 Ft 9 302 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.02.28
Szállítási lehetőségek

Kézzel készített, kovácsolt japán asztalosvéső, Tatakinomi (叩 き 鑿) a SENKICHI márkától. Laminált kétrétegű pengéje nagy keménységű. A penge teste kovácshegesztéssel készült. A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban. Megfelelő általános asztalosmunkálatokhoz. A penge szélessége 12 mm. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

senkichi_logo

A hagyományos japán Nomi (鑿) vésők pengéi kétrétegű acél laminálásával készülnek. A pengetest direkt puhább anyagból készül, hogy az elnyelje a kalapáccsal való ütéseket és ezáltal csökkentse az eszköz sérülésének esélyét. Maga a penge azonban rendkívül kemény szénacélból készül, ami a klasszikus Nomi vésőknél 62 Rc keménységű réteggé válik. A HSS pengéjű japán vésőknél 67 Rc keménységet, míg a hagyományos európai vésőknél csak 58-60 Rc-t érnek el.

japanbankeszult

A kézzel készített Nomi vésők a kovácshegesztés módszerével készülnek, amely az olcsó tömeggyártású acél megjelenése előtt előszeretettel alkalmaztak világszerte, ám mára ezt az egykor kiváló technikát Japánon kívül gyakorlatilag sehol nem alkalmazzák vésők gyártásánál.

A Nomi véső tulajdonságai:

✅ Hagyományos, japán Nomi véső
✅ Általános asztalosmunkálatokhoz
✅ Kézzel készített
✅ Akár 62 Rc keménységű penge
✅ Homorú vájatú penge = kisebb súrlódás
✅ A penge szöge = nagyobb munkamélység
✅ Vörös tölgy markolat
✅ Japánban készült

A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban, így nagyobb munkamélység érhető el. A választott pengeprofil csökkenti az veső fával való érintkezési területét, csökkentve ezáltal a súrlódást. Mindezek mellett a véső könnyebben élezhető és élezést követően megtartja alakját. A véső élezésére vizes japán fenőkő használatát javasoljuk, mely cserébe kiváló, hosszú ideig tartó élességet biztosít majd.

A szorítógyűrűt az első használat előtt fel kell szerelni.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Klasszikus asztalosvésők
Pengeszélesség: 12 mm
Pengeprofil: lapos
Szorítógyűrű: igen
Hosszúság: 220 mm
Átmérő: 25 mm
Tömeg: 100 g
Kézzel készített: igen
Anyag: szénacél
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Ezt a mezőt ne töltse ki:
5
GA Szerző | 2023.04.10
Mindenkinek ajanlom a termeket. Teljesen mas kategoria az eddigi “europai” vesoimnel. Nem keszitek vele tisztabb koteseket de az elezesi rutin teljesen megvaltozott. Amikor mar az “europai” vesoimet utan kell elezzem addig ennel a vesonel meg mindig verzik a levego ha hozzaer. Az el jobban viseli a “kalapacsos veses” viszontagsagait is, gondolom ez a puhabb acel reteg miatt van de erezheto az éltartasa. A boltrol, vevoszolgalatrol es a szallitas gyorsasagarol csak pozitiv dolgokat tudok elmondani. A termek egy het alatt megerkezik (mindig!!!!!), es a vevoszolgalat kerdes eseten aznap valaszol. Ajanlom sok magyar online piacter es bolt figyelmebe, sokat tanulhatnanak a Regals-tol.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: