SENKICHI DOUSHO japán asztalosvéső (21 mm)
Kód: 4434Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
A hagyományos japán Nomi (鑿) vésők pengéi kétrétegű acél laminálásával készülnek. A pengetest direkt puhább anyagból készül, hogy az elnyelje a kalapáccsal való ütéseket és ezáltal csökkentse az eszköz sérülésének esélyét. Maga a penge azonban rendkívül kemény szénacélból készül, ami a klasszikus Nomi vésőknél 62 Rc keménységű réteggé válik. A HSS pengéjű japán vésőknél 67 Rc keménységet, míg a hagyományos európai vésőknél csak 58-60 Rc-t érnek el.
A kézzel készített Nomi vésők a kovácshegesztés módszerével készülnek, amely az olcsó tömeggyártású acél megjelenése előtt előszeretettel alkalmaztak világszerte, ám mára ezt az egykor kiváló technikát Japánon kívül gyakorlatilag sehol nem alkalmazzák vésők gyártásánál.
A Nomi véső tulajdonságai:
✅ Hagyományos, japán Nomi véső
✅ Általános asztalosmunkálatokhoz
✅ Kézzel készített
✅ Akár 62 Rc keménységű penge
✅ Homorú vájatú penge = kisebb súrlódás
✅ A penge szöge = nagyobb munkamélység
✅ Vörös tölgy markolat
✅ Japánban készült
A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban, így nagyobb munkamélység érhető el. A választott pengeprofil csökkenti az veső fával való érintkezési területét, csökkentve ezáltal a súrlódást. Mindezek mellett a véső könnyebben élezhető és élezést követően megtartja alakját. A véső élezésére vizes japán fenőkő használatát javasoljuk, mely cserébe kiváló, hosszú ideig tartó élességet biztosít majd.
A szorítógyűrűt az első használat előtt fel kell szerelni.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Klasszikus asztalosvésők |
---|---|
Pengeszélesség: | 21 mm |
Pengeprofil: | lapos |
Szorítógyűrű: | igen |
Hosszúság: | 225 mm |
Átmérő: | 25 mm |
Tömeg: | 150 g |
Kézzel készített: | igen |
Anyag: | szénacél |
Származási ország: | Japán |
Mennyiség: | 1 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!