OSAKAJO hagyományos kézzel készített japán kézi gyalu forgácstörővel (64 mm)

Kód: 6048
53 157 Ft 41 856 Ft ÁFA nélkül
Nem elérhető
Szállítási lehetőségek
A tétel elfogyott…

OSAKAJO Kanna (鉋), kézzel készített japán kézi gyalu nagy keménységű, kétrétegű pengével. A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást. Húzásra tervezve. A penge japán vizes fenőkővel élezhető. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Minőségi japán Kanna kézi gyalu általános asztalosmunkákhoz. A Kanna típusú gyaluk működése igen egyszerű. A penge minőségi japán acélból készült, melyet első használat előtt kalapács segítségével kell a gyalutestbe illeszteni, ezzel beállítva az eltávolításra kerülő anyag forgácsméretét is. Ha vékony forgácsot szeretne, ütögesse kalapáccsal a gyalutestet. Ezen kézi gyalu minden típusú asztalosmunkához alkalmas - a forgácsvastagság és a felület finomsága személyes beállítástól függ. Ideális esetben a penge 0,05-0,2 mm-re nyúlik ki a gyalutestből. A japán kézi gyaluk hagyományos módon magunk felé húzásra vannak tervezve. Az egyik kéz vezeti a gyalut, míg a másik odanyomja azt az anyaghoz.

made_in_japan_emailing_hu

A kínálatunkban szereplő egyedi japán készletek és termékek nagy része csak egy példányban vagy igen kis mennyiségben készült, így a terméket annak elfogyását követően kivesszük a kínálatból. Ezeket a készleteket Japánból importáljuk, közvetlenül helyi mesterektől, akik több generáció óta foglalkoznak kézműves szakmákkal. A termékeken előfordulhatnak apró hibák, egyes termékek akár több évtizedesek is lehetnek, de ez az eszközök funkcióját, minőségét és tartósságát semmiképpen nem befolyásolja - sőt, éppen ellenkezőleg, hiszen az acél öregedése során egyre jobb tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek igazi csúcsminőségű munkaeszközök, de egyben nagyszerű hosszú távú befektetés is.

Európához hasonlóan Japánban is régóta csökken az érdeklődés a hagyományos, kézműves gyártás iránt, és sajnálatos módon rohamosan csökken a hagyományos eszközöket készítő mesterek száma is. E prémium darabok kistermelőinek átlagéletkora 70 év körüli, a gyártási kapacitás pedig évről évre csökken annak ellenére, hogy óriási a kereslet.

japan_production

A kézi gyalu tulajdonságai:

✅ Kanna - hagyományos japán gyalu
✅ Japán mesterek kézzel készített terméke
✅ Húzásra tervezve
✅ Minőségi, kétrétegű laminált japán fenge
✅ A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást
✅ Egyszerű és hatékony kialakítás
✅ Tölgyfából készült
✅ Japánban készült

A japán kézi gyalu használata

japonsky_hoblik_informaceTartsa a gyalut két kézzel - egyik kezével tartsa a gyalu hátsó részét, másik kezével annak maga felé eső részét a mutatóujja és hüvelykujja által L betűt formálva. Testsúlyának mozgatásával, hosszú és egyenletes mozdulatokkal húzza maga felé a gyalut. Többleterő befektetésére nincsen szükség, a gyalunak akadálymentesen működnie kell.

A japán kézi gyalu pengéjének beállítása

japonsky_hoblik_informaceA penge behelyezésekor kalapács használatával enyhén ütögesse annak felső részét. A pengének körülbelül 0,05-0,2 mm-re kell kinyúlnia. A penge eltávolításához enyhén ütögesse a gyalutest felső sarkait egy kalapáccsal. Ha a penge egyik oldala túlságosan kinyúlik, finoman ütögesse azt az oldalt.

Mire kell odafigyelni?

japonsky_hoblik_informaceUgyan a kézi gyalu nem igényel különösebb figyelmet, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megfelelő működéshez szálirányban kell gyalulni, illetve hogy a penge ne nyúljon ki túlságosan. Ellenkező esetben a japán kézi gyalu nem fog jól működni. Használat előtt mindig állítsa be a gyalut a saját igényeinek megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kézigyaluk
Kézzel készített: igen
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: