MUJIRUSHI kézzel készített japán vésőkészlet vörös tölgy markolattal (10 db)

Kód: 5061
161 969 Ft 127 535 Ft ÁFA nélkül
Nem elérhető
Szállítási lehetőségek

Kézzel készített, Tatakinomi (叩き鑿) japán kovácsolt vésőket tartalmazó készlet a MUJIRUSHI márkától. Japán mesterek csúcsterméke - mindig csak egyetlen készlet készül, mely eladás után kikerül a termékkínálatból. Nagy keménységű, kétrétegű laminált acélból készült. A penge teste kovácshegesztéssel készült. Megfelelő általános asztalosmunkálatokhoz. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A hagyományos japán Nomi (鑿) vésők pengéi kétrétegű acél laminálásával készülnek. A pengetest direkt puhább anyagból készül, hogy az elnyelje a kalapáccsal való ütéseket és ezáltal csökkentse az eszköz sérülésének esélyét. Maga a penge azonban rendkívül kemény szénacélból készül, ami a klasszikus Nomi vésőknél 62 Rc keménységű réteggé válik. A HSS pengéjű japán vésőknél 67 Rc keménységet, míg a hagyományos európai vésőknél csak 58-60 Rc-t érnek el.

japanbankeszult

A kézzel készített Nomi vésők a kovácshegesztés módszerével készülnek, amely az olcsó tömeggyártású acél megjelenése előtt előszeretettel alkalmaztak világszerte, ám mára ezt az egykor kiváló technikát Japánon kívül gyakorlatilag sehol nem alkalmazzák vésők gyártásánál.

A Nomi véső tulajdonságai:

✅ Hagyományos, japán Nomi vésők
✅ Japán mesterek kézzel készített terméke
✅ Általános asztalosmunkálatokhoz
✅ Homorú vájatú penge = kisebb súrlódás
✅ A penge szöge = nagyobb munkamélység
✅ Vörös tölgyből készült markolat
✅ Doboz mellékelve
✅ Japánban készült

A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban, így nagyobb munkamélység érhető el. A homorú vájatú pengeprofil csökkenti az veső fával való érintkezési területét, csökkentve ezáltal a súrlódást. Mindezek mellett a véső könnyebben élezhető és élezést követően megtartja alakját. A véső élezésére vizes japán fenőkő használatát javasoljuk, mely cserébe kiváló, hosszú ideig tartó élességet biztosít majd.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Asztalosvéső-készletek
Származási ország: Japán
Mennyiség: 10
Raktáron: 1 készlet

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: