SK11 PRO japán fenőkő (4000-es szemcseméret)

Kód: 4761
Újdonság
Márka: SK11
25 812 Ft 20 324 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.07.24
Szállítási lehetőségek

Professzionális vizes fenőkő a japán SK11 márkától durva, JIS 4000-es szemcsemérettel késekhez, vésőkhöz, gyalukésekhez és sok máshoz. Nagura és talapzat a csomag tartalma. A fenőkő mérete 210 x 70 x 20 mm. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

sk11_japan_logo

A japán vizes fenőkövek kiváló élezési teljesítményükről híresek. A csiszolószemcsék egyszerűen lemoshatók vízzel, ami új, éles kristályokat tár fel, ezáltal mindig első osztályú felületet biztosítva bármilyen penge csiszolásához. Az élezés közben kialakuló zagy – amely a Nagura kővel kis létrehozható – nagyban növeli az élezés hatékonyságát. A japán vizes fenőkő csak és csakis vízzel kenhető, olajat soha ne használjon. A fenőkő vízbe áztatandó a fenési folyamat növelése érdekében, de soha ne hagyjuk őket túl hosszú ideig a vízben, mivel az befolyásolja a kristályok kötődését, és akár repedéshez is vezethet.

japanbankeszult

Ez a készlet tartalmaz egy csúszásgátlós talapzatot is, mely a fenőkő akár használat utáni tárolására is alkalmas, ugyanis azon a felesleges víz elvezetésére lyukak találhatók.

A fenőkő tulajdonságai:

✅ JIS 4000-es szemcseméret
✅ Vizes fenőkő
✅ Nagyon sima kő finomításhoz
✅ A talapzat tokként is szolgál
✅ Japánban készült

Milyen finomságot válasszunk?

Használjon kis JIS-számú (japán ipari szabványoknak megfelelő besorolás) fenőköveket igazán tompa vagy csorba pengékhez. Minél kisebb a JIS-szám, annál nagyobb a kő érdessége. A magas JIS-számú köveket finomításokhoz és élezések befejezéséhez használandók.

brusne_kameny_zrnitost

  • JIS #120 – JIS #400: csorba és egyenetlen pengékhez
  • JIS #700 – JIS #2000: általános fenéshez
  • JIS #3000 – JIS #8000: finomításhoz és karcolások eltávolításához
Japán vizes fenőkövek használata

japonsky_hoblik_informace

A japán vizes fenőkövek megfelelő használatához célszerű az élezendő penge és fenőkő mellett előkészíteni egy rongyot és egy vizet tartalmazó edényt. Merítse a fenőkövet a vizet tartalmazó edénybe körülbelül 10 percre, hogy az fel tudjon szívni elegendő vizet. Ezt követően helyezze a követ egy rongyra, tartsa az élezendő pengét laposan a domináns kezében, és kezdje el az élezést.

A késnek srégen, körülbelül 45°-ban kell felfeküdnie a kőre, a pengének magának pedig 15-20°-os szöget kell bezárnia a fenőkő felületével. A markolatot tartó keze mutatóujját helyezze a penge hátuljára, a másik keze három ujját pedig pihentesse a penge oldalán. Mindig ügyeljen, hogy élezés közben ne sérüljön meg!

Ezzel a fogással egyenletesen mozgassa a pengét a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén zagyos folyadék fog képződni, melyet az élezés közben ne töröljön le, hiszen ez növeli az élezés hatékonyságát. Ha a fenőkő élezés közben kezd kiszáradni, úgy azt ismét kenje be kevés vízzel.

A folyamatot ismételje meg többször, hogy az egész penge egyenletesen legyen élezve. Fenés után mossa le vízzel a kést és a követ is, majd törölje azokat szárazra, és tárolja száraz helyen.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Fenőkövek
Szemcseméret: JIS 4000
Hosszúság: 210 mm
Szélesség: 70 mm
Magasság: 20 mm
Talapzat a csomagban: igen
Tömeg: 700 g
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: