SENKICHI Mini japán kézigyalu (40 x 210 mm)

Kód: 4578
Újdonság
Márka: SENKICHI
7 482 Ft 5 891 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.06.28
Szállítási lehetőségek

Kisebb méretű japán kézigyalu, Hira Kanna (鉋) a SENKICHI márkától egyenes pengével fa általános megmunkálásához, kiegyenlítéséhez és simításához. Kemény szénacél penge. . A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást. Húzásra tervezve. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

senkichi_logo

Minőségi japán kézigyalu, Hira Kanna általános asztalosmunkákhoz. A Kanna típusú gyaluk működése igen egyszerű. A penge minőségi japán acélból készült, melyet első használat előtt kalapács segítségével kell a gyalutestbe illeszteni, ezzel beállítva az eltávolításra kerülő anyag forgácsméretét is. Ha vékony forgácsot szeretne, ütögesse kalapáccsal a gyalutestet. Ezen kézi gyalu minden típusú asztalosmunkához alkalmas - a forgácsvastagság és a felület finomsága személyes beállítástól függ. Ideális esetben a penge 0,05-0,2 mm-re nyúlik ki a gyalutestből.

A japán kézi gyaluk hagyományos módon magunk felé húzásra vannak tervezve. Az egyik kéz vezeti a gyalut, míg a másik odanyomja azt az anyaghoz.

japanbankeszult

A kézigyalu tulajdonságai:

✅ Hira Kanna típus - általános asztalosmunkákhoz
✅ Húzásra tervezve
✅ Kiváló minőségű, állítható penge
✅ A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást
✅ Egyszerű és hatékony dizájn
✅ Kemény fa test
✅ Japánban készült

A japán kézigyalu használata

japonsky_hoblik_informaceTartsa a gyalut két kézzel - egyik kezével tartsa a gyalu hátsó részét, másik kezével annak maga felé eső részét a mutatóujja és hüvelykujja által L betűt formálva. Testsúlyának mozgatásával, hosszú és egyenletes mozdulatokkal húzza maga felé a gyalut. Többleterő befektetésére nincsen szükség, a gyalunak akadálymentesen működnie kell.

A japán kézigyalu pengéjének beállítása

japonsky_hoblik_informaceA penge behelyezésekor kalapács használatával enyhén ütögesse annak felső részét. A pengének körülbelül 0,05-0,2 mm-re kell kinyúlnia. A penge eltávolításához enyhén ütögesse a gyalutest felső sarkait egy kalapáccsal. Ha a penge egyik oldala túlságosan kinyúlik, finoman ütögesse azt az oldalt.

Mire kell odafigyelni?

japonsky_hoblik_informaceUgyan a kézigyalu nem igényel különösebb figyelmet, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megfelelő működéshez szálirányban kell gyalulni, illetve hogy a penge ne nyúljon ki túlságosan. Ellenkező esetben a japán kézigyalu nem fog jól működni. Használat előtt mindig állítsa be a gyalut a saját igényeinek megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kézigyaluk
Pengehossz: 40 mm
Szélesség: 55 mm
Hosszúság: 150 mm
Mélység: 45 mm
Tömeg: 220 g
Anyag: szénacél
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Ezt a mezőt ne töltse ki:
5
HM Szerző | 2023.03.27
A gyári él elég jó nem sokat kellett vele foglalkozni. A gyalu beállításával el kellett tölteni pár órát de megérte. Jó kis szerszám. Szép vékony forgácsot lehet vele húzni.
5
LJ Szerző | 2023.02.03
Beállítást követően tökéletes! Aki ismeri a japán kéziszerszámokat annak nem kell bemutatni. Aki nem használt még japán gyalu, minden kép próbálja ki! Megéri az árát! (Regals hu) határidőre megkaptam a csomagot. Minden ok!!! Köszönöm!
5
KZ Szerző | 2022.12.12
Tökéletesen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: