SENKICHI Mini japán kézigyalu (40 x 180 mm)

Kód: 4575
Újdonság
Márka: SENKICHI
7 149 Ft 5 629 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.07.24
Szállítási lehetőségek

Kisebb méretű japán kézigyalu, Hira Kanna (鉋) a SENKICHI márkától egyenes pengével fa általános megmunkálásához, kiegyenlítéséhez és simításához. Kemény szénacél penge. A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást. Húzásra tervezve. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

senkichi_logo

Minőségi japán kézigyalu, Hira Kanna általános asztalosmunkákhoz. A Kanna típusú gyaluk működése igen egyszerű. A penge minőségi japán acélból készült, melyet első használat előtt kalapács segítségével kell a gyalutestbe illeszteni, ezzel beállítva az eltávolításra kerülő anyag forgácsméretét is. Ha vékony forgácsot szeretne, ütögesse kalapáccsal a gyalutestet. Ezen kézi gyalu minden típusú asztalosmunkához alkalmas - a forgácsvastagság és a felület finomsága személyes beállítástól függ. Ideális esetben a penge 0,05-0,2 mm-re nyúlik ki a gyalutestből.

A japán kézi gyaluk hagyományos módon magunk felé húzásra vannak tervezve. Az egyik kéz vezeti a gyalut, míg a másik odanyomja azt az anyaghoz.

japanbankeszult

A kézigyalu tulajdonságai:

✅ Hira Kanna típus - általános asztalosmunkákhoz
✅ Húzásra tervezve
✅ Kiváló minőségű, állítható penge
✅ A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást
✅ Egyszerű és hatékony dizájn
✅ Kemény fa test
✅ Japánban készült

A japán kézigyalu használata

japonsky_hoblik_informaceTartsa a gyalut két kézzel - egyik kezével tartsa a gyalu hátsó részét, másik kezével annak maga felé eső részét a mutatóujja és hüvelykujja által L betűt formálva. Testsúlyának mozgatásával, hosszú és egyenletes mozdulatokkal húzza maga felé a gyalut. Többleterő befektetésére nincsen szükség, a gyalunak akadálymentesen működnie kell.

A japán kézigyalu pengéjének beállítása

japonsky_hoblik_informaceA penge behelyezésekor kalapács használatával enyhén ütögesse annak felső részét. A pengének körülbelül 0,05-0,2 mm-re kell kinyúlnia. A penge eltávolításához enyhén ütögesse a gyalutest felső sarkait egy kalapáccsal. Ha a penge egyik oldala túlságosan kinyúlik, finoman ütögesse azt az oldalt.

Mire kell odafigyelni?

japonsky_hoblik_informaceUgyan a kézigyalu nem igényel különösebb figyelmet, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megfelelő működéshez szálirányban kell gyalulni, illetve hogy a penge ne nyúljon ki túlságosan. Ellenkező esetben a japán kézigyalu nem fog jól működni. Használat előtt mindig állítsa be a gyalut a saját igényeinek megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kézigyaluk
Pengeszélesség: 40 mm
Szélesség: 55 mm
Hosszúság: 180 mm
Mélység: 45 mm
Tömeg: 220 g
Anyag: szénacél
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Ezt a mezőt ne töltse ki:
5
DA Szerző | 2023.05.02
Tökéletesen elégedett vagyok. Nem számítottam sokra egy 7eFt-os gyalutól, de igazság szerint minimális állítással tökéletesen vitte a hőkezelt kemény riglis juhart. Egyébként a gyalu test is juhar. Vettem már sokkal drágább gyalut is életemben, eddig ez vitte a prímet ár/érték arányban. Vettem is egy nagyobbat, remélem az se okoz majd csalódást! Szuper kis cucc, ajánlom!
5
DA Szerző | 2023.04.25
Ahhoz kepest, hogy olcso volt, minimalis allitgatassal tokeletesen viszi a hokezelt, kemeny juhart. Egyebkent a gyalutest juhar, nem tolgy ami megszokott, valoszinuleg ezert is olcsobb, de nem befolyasol semmit. 7 rongyert ilyen minosegu gyalut nem lehet venni, macimalisan ajanlom.
1
BG Szerző | 2023.02.28
A termék minden elvárásomnak megfelel.
5
SA Szerző | 2022.08.22
5

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: