SUIZAN Kanna japán kézi gyalu (50 mm)

Kód: 5767
Újdonság
Márka: SUIZAN
26 645 Ft 20 980 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.07.24
Szállítási lehetőségek

Hira Kanna típusú kézi gyalu a SUIZAN márkától. Ez a típusú gyalu további csiszolást nem igénylő, rendkívül sima felületet garantál. Nagy keménységű, laminált kétrétegű penge. A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást. Hagyományos módon, magunk felé húzásra tervezve. Kiváló minőség. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

suizan

Kiváló minőségű és könnyű japán kézi gyalu a SUIZAN gyártótól. A Kanna típusú gyaluk működése igen egyszerű. A penge minőségi japán acélból készült, melyet első használat előtt kalapács segítségével kell a gyalutestbe illeszteni, ezzel beállítva az eltávolításra kerülő anyag forgácsméretét is. Ha vékony forgácsot szeretne, ütögesse kalapáccsal a gyalutestet. Ezen kézi gyalu minden típusú asztalosmunkához alkalmas - a forgácsvastagság és a felület finomsága személyes beállítástól függ. Ideális esetben a penge 0,05-0,2 mm-re nyúlik ki a gyalutestből. A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást.

A japán kézi gyaluk hagyományos módon magunk felé húzásra vannak tervezve. Az egyik kéz vezeti a gyalut, míg a másik odanyomja azt az anyaghoz.

made_in_japan_emailing_hu

A SUIZAN kézi gyalu tulajdonságai:

✅ Hira Kanna típus - egyszerűen használható
✅ Állítható penge 50 mm-es szélességgel
✅ A forgácstörő segít a forgács megtörésében, megakadályozva az előrehasadást
✅ Húzásra tervezve
✅ Minőségi kivitelezés fehér tölgyből
✅ Japánban készült

A japán kézi gyalu használata

japonsky_hoblik_informaceTartsa a gyalut két kézzel - egyik kezével tartsa a gyalu hátsó részét, másik kezével annak maga felé eső részét a mutatóujja és hüvelykujja által L betűt formálva. Testsúlyának mozgatásával, hosszú és egyenletes mozdulatokkal húzza maga felé a gyalut. Többleterő befektetésére nincsen szükség, a gyalunak akadálymentesen működnie kell.

A japán kézi gyalu pengéjének beállítása

japonsky_hoblik_informaceA penge behelyezésekor kalapács használatával enyhén ütögesse annak felső részét. A pengének körülbelül 0,05-0,2 mm-re kell kinyúlnia. A penge eltávolításához enyhén ütögesse a gyalutest felső sarkait egy kalapáccsal. Ha a penge egyik oldala túlságosan kinyúlik, finoman ütögesse azt az oldalt.

Mire kell odafigyelni?

japonsky_hoblik_informaceUgyan a kézi gyalu nem igényel különösebb figyelmet, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megfelelő működéshez szálirányban kell gyalulni, illetve hogy a penge ne nyúljon ki túlságosan. Ellenkező esetben a japán kézi gyalu nem fog jól működni. Használat előtt mindig állítsa be a gyalut a saját igényeinek megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kézigyaluk
Pengeszélesség: 50 mm
Szélesség: 62 mm
Magasság: 240 mm
Mélység: 32 mm
Tömeg: 710 g
Anyag: japán fehér tölgy
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: