SENKICHI japán kézigyalu szélközeli hornyokhoz (5 mm)

Kód: 4620
Újdonság
Márka: SENKICHI
15 814 Ft 12 452 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.05.29
Szállítási lehetőségek

Speciális japán kézigyalu a SENKICHI márkától szélközeli barázdák és hornyok létrehozásához. Az anyag szélétől való távolsága csavarokkal állítható. Pengéje laminált kétrétegű és nagy keménységű. Húzásra tervezve. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

senkichi_logoSpeciális japán kézigyalu anyagok széléhez közeli hornyok és barázdák létrehozásához. Az anyag szélétől való távolsága csavarokkal állítható. Pengéje kiváló minőségű, laminált kétrétegű japán acélból készült. A forgácsvastagság és a felület finomsága személyes beállítástól függ. Ideális esetben a penge 0,05-0,2 mm-re nyúlik ki a gyalutestből.

A japán kézi gyaluk hagyományos módon magunk felé húzásra vannak tervezve. Az egyik kéz vezeti a gyalut, míg a másik odanyomja azt az anyaghoz.

japanbankeszult

A kézigyalu tulajdonságai:

✅ Anyagszéleken való barázdák és hornyok létrehozására
✅ Az anyag szélétől való távolság állítható
✅ Húzásra tervezve
✅ Kiváló minőségű, állítható penge
✅ Egyszerű és hatékony dizájn
✅ Fehér tölgyből készült
✅ Japánban készült

A japán kézigyalu használata

japonsky_hoblik_informaceTartsa a gyalut két kézzel - egyik kezével tartsa a gyalu hátsó részét, másik kezével annak maga felé eső részét a mutatóujja és hüvelykujja által L betűt formálva. Testsúlyának mozgatásával, hosszú és egyenletes mozdulatokkal húzza maga felé a gyalut. Többleterő befektetésére nincsen szükség, a gyalunak akadálymentesen működnie kell.

A japán kézigyalu pengéjének beállítása

japonsky_hoblik_informaceA penge behelyezésekor kalapács használatával enyhén ütögesse annak felső részét. A pengének körülbelül 0,05-0,2 mm-re kell kinyúlnia. A penge eltávolításához enyhén ütögesse a gyalutest felső sarkait egy kalapáccsal. Ha a penge egyik oldala túlságosan kinyúlik, finoman ütögesse azt az oldalt.

Mire kell odafigyelni?

japonsky_hoblik_informaceUgyan a kézigyalu nem igényel különösebb figyelmet, ennek ellenére nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megfelelő működéshez szálirányban kell gyalulni, illetve hogy a penge ne nyúljon ki túlságosan. Ellenkező esetben a japán kézigyalu nem fog jól működni. Használat előtt mindig állítsa be a gyalut a saját igényeinek megfelelően.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kézigyaluk
Pengeszélesség: 5 mm
Szélesség: 45 mm
Hosszúság: 170 mm
Mélység: 50 mm
Tömeg: 170 g
Anyag: szénacél
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: