NANIWA LOBSTER Superstone japán fenőkő (1000-es szemcseméret)

Kód: 4809
Újdonság
Márka: NANIWA
44 825 Ft 35 295 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.06.28
Szállítási lehetőségek

Csúcsminőségű, professzionális japán fenőkő a világhírű NANIWA márkától közepes, JIS 1000-es szemcsemérettel késekhez, vésőkhöz, gyalukésekhez és sok máshoz. Nagura és talapzat a csomag tartalma. A fenőkő mérete 210 x 70 x 25 mm. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

naniwa_logo

A japán vizes fenőkövek kiváló élezési teljesítményükről híresek. A csiszolószemcsék egyszerűen lemoshatók vízzel, ami új, éles kristályokat tár fel, ezáltal mindig első osztályú felületet biztosítva bármilyen penge csiszolásához. Az élezés közben kialakuló zagy – amely a Nagura kővel kis létrehozható – nagyban növeli az élezés hatékonyságát. A japán vizes fenőkő csak és csakis vízzel kenhető, olajat soha ne használjon. A fenőkő vízbe áztatandó a fenési folyamat növelése érdekében, de soha ne hagyjuk őket túl hosszú ideig a vízben, mivel az befolyásolja a kristályok kötődését, és akár repedéshez is vezethet.

japanbankeszult

Ez a készlet tartalmazza az úgynevezett „slurry stone-t” (japánul Nagura), amely egy segédkő a fő fenőkő felületének karbantartásához. A Nagura kő az egyenetlenségek eltávolítására és az élezés hatékonyságát növelő zagyos réteg kialakítására is szolgál.

A fenőkő tulajdonságai:

✅ JIS 1000-es szemcseméret
✅ Vizes fenőkő
✅ Általános fenésre
✅ Nagura kő és talapzat a csomag tartalma
✅ Csúcsminőség a NANIWA-tól
✅ Japánban készült

Milyen finomságot válasszunk?

Használjon kis JIS-számú (japán ipari szabványoknak megfelelő besorolás) fenőköveket igazán tompa vagy csorba pengékhez. Minél kisebb a JIS-szám, annál nagyobb a kő érdessége. A magas JIS-számú köveket finomításokhoz és élezések befejezéséhez használandók.

brusne_kameny_zrnitost

  • JIS #120 – JIS #400: csorba és egyenetlen pengékhez
  • JIS #700 – JIS #2000: általános fenéshez
  • JIS #3000 – JIS #8000: finomításhoz és karcolások eltávolításához
Japán vizes fenőkövek használata

japonsky_hoblik_informace

A japán vizes fenőkövek megfelelő használatához célszerű az élezendő penge és fenőkő mellett előkészíteni egy rongyot és egy vizet tartalmazó edényt. Merítse a fenőkövet a vizet tartalmazó edénybe körülbelül 10 percre, hogy az fel tudjon szívni elegendő vizet. Ezt követően helyezze a követ egy rongyra, tartsa az élezendő pengét laposan a domináns kezében, és kezdje el az élezést.

A késnek srégen, körülbelül 45°-ban kell felfeküdnie a kőre, a pengének magának pedig 15-20°-os szöget kell bezárnia a fenőkő felületével. A markolatot tartó keze mutatóujját helyezze a penge hátuljára, a másik keze három ujját pedig pihentesse a penge oldalán. Mindig ügyeljen, hogy élezés közben ne sérüljön meg!

Ezzel a fogással egyenletesen mozgassa a pengét a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén zagyos folyadék fog képződni, melyet az élezés közben ne töröljön le, hiszen ez növeli az élezés hatékonyságát. Ha a fenőkő élezés közben kezd kiszáradni, úgy azt ismét kenje be kevés vízzel.

A folyamatot ismételje meg többször, hogy az egész penge egyenletesen legyen élezve. Fenés után mossa le vízzel a kést és a követ is, majd törölje azokat szárazra, és tárolja száraz helyen.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Fenőkövek
Szemcseméret: JIS 1000
Hosszúság: 210 mm
Szélesség: 70 mm
Magasság: 25 mm
Talapzat a csomagban: igen
Nagura a csomagban: igen
Tömeg: 1100 g
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: