MONT BLANC japán pengevezető konyhakésekhez

Kód: 4794
Újdonság
Márka: MONT BLANC
3 666 Ft 2 887 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.07.24
Szállítási lehetőségek

Kerámiabetétes japán pengevezető a MONT BLANC márkától konyhai kések fenéséhez. A pengevezető lehetővé teszi, hogy a kést a fenőkő felületéhez képest a megfelelő szögben tartsa és mozgassa. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A pengevezető lehetővé teszi, hogy megfelelő és állandó szögben tartsa a kést a fenőkőhöz képest. Műanyag felületű, így a kése nem fog kárt tenni benne. A termék mérete 100 x 15 x 20 mm. Japánban készült.

japanbankeszult

A pengevezető tulajdonságai:

✅ Segít a kést megfelelő szögben tartani
✅ Kerámiabetét
✅ Ideális eszköz kezdők számára
✅ Alkalmas japán fenőkövekkel való használatra
✅ Japánban készült

Japán vizes fenőkövek használata

japonsky_hoblik_informace

A japán vizes fenőkövek megfelelő használatához célszerű az élezendő penge és fenőkő mellett előkészíteni egy rongyot és egy vizet tartalmazó edényt. Merítse a fenőkövet a vizet tartalmazó edénybe körülbelül 10 percre, hogy az fel tudjon szívni elegendő vizet. Ezt követően helyezze a követ egy rongyra, tartsa az élezendő pengét laposan a domináns kezében, és kezdje el az élezést.

A késnek srégen, körülbelül 45°-ban kell felfeküdnie a kőre, a pengének magának pedig 15-20°-os szöget kell bezárnia a fenőkő felületével. A markolatot tartó keze mutatóujját helyezze a penge hátuljára, a másik keze három ujját pedig pihentesse a penge oldalán. Mindig ügyeljen, hogy élezés közben ne sérüljön meg!

Ezzel a fogással egyenletesen mozgassa a pengét a kő teljes felületén körülbelül 30-szor. A kő felületén zagyos folyadék fog képződni, melyet az élezés közben ne töröljön le, hiszen ez növeli az élezés hatékonyságát. Ha a fenőkő élezés közben kezd kiszáradni, úgy azt ismét kenje be kevés vízzel.

A folyamatot ismételje meg többször, hogy az egész penge egyenletesen legyen élezve. Fenés után mossa le vízzel a kést és a követ is, majd törölje azokat szárazra, és tárolja száraz helyen.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Fenőkövek
Hosszúság: 100 mm
Szélesség: 15 mm
Magasság: 20 mm
Tömeg: 18 g
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: