Japán kovácsolt asztalosvéső laminált fához (12 mm)

Kód: 5121
18 147 Ft 14 289 Ft ÁFA nélkül
Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.06.28
Szállítási lehetőségek

Kézzel készített, kovácsolt japán asztalosvéső, Tatakinomi (叩 き 鑿) az SK11 márkától. Kétrétegű pengéje nagy keménységű. A penge teste kovácshegesztéssel készült. Ideális laminált fához. A penge szélessége 12 mm. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

japonske_dlato_sk11

A hagyományos japán Nomi (鑿) vésők pengéi kétrétegű acél laminálásával készülnek. A pengetest direkt puhább anyagból készül, hogy az elnyelje a kalapáccsal való ütéseket és ezáltal csökkentse az eszköz sérülésének esélyét. Maga a penge azonban rendkívül kemény szénacélból készül, ami a klasszikus Nomi vésőknél 62 Rc keménységű réteggé válik. A HSS pengéjű japán vésőknél 67 Rc keménységet, míg a hagyományos európai vésőknél csak 58-60 Rc-t érnek el.

A kézzel készített Nomi vésők a kovácshegesztés módszerével készülnek, amely az olcsó tömeggyártású acél megjelenése előtt előszeretettel alkalmaztak világszerte, ám mára ezt az egykor kiváló technikát Japánon kívül gyakorlatilag sehol nem alkalmazzák vésők gyártásánál.

made_in_japan_emailing_hu

A Nomi véső tulajdonságai:

✅ Hagyományos, japán Nomi véső
✅ Laminált fához
✅ Kézzel készített
✅ Akár 62 Rc keménységű penge
✅ Homorú vájatú penge = kisebb súrlódás
✅ Vörös tölgy markolat
✅ Japánban készült

A penge enyhe szögben került elhelyezésre a markolatban, így nagyobb munkamélység érhető el. A választott pengeprofil csökkenti az veső fával való érintkezési területét, csökkentve ezáltal a súrlódást. Mindezek mellett a véső könnyebben élezhető és élezést követően megtartja alakját. A véső élezésére vizes japán fenőkő használatát javasoljuk, mely cserébe kiváló, hosszú ideig tartó élességet biztosít majd.

A szorítógyűrűt az első használat előtt fel kell szerelni.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Klasszikus asztalosvésők
Pengeszélesség: 12 mm
Pengeprofil: lapos
Szorítógyűrű: igen
Hosszúság: 230 mm
Tömeg: 100 g
Anyag: szénacél
Származási ország: Japán
Mennyiség: 1

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: