HONOH kézzel készített japán vésőkészlet (10 db)

Kód: 5052
184 514 Ft 145 287 Ft ÁFA nélkül
Nem elérhető
Szállítási lehetőségek

Kézzel készített, Tatakinomi (叩き鑿) japán kovácsolt vésőket tartalmazó készlet a HONOH márkától. Japán mesterek csúcsterméke - mindig csak egyetlen készlet készül, mely eladás után kikerül a termékkínálatból. Rendkívül éles és élezhető penge hosszú élettartammal. Faragásra és asztalosmunkákra tervezve. Japánban készült.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A hagyományos japán Nomi (鑿) vésők pengéi kétrétegű acél laminálásával készülnek. A pengetest direkt puhább anyagból készül, hogy az elnyelje a kalapáccsal való ütéseket és ezáltal csökkentse az eszköz sérülésének esélyét. Maga a penge azonban rendkívül kemény szénacélból készül, ami a klasszikus Nomi vésőknél 62 Rc keménységű réteggé válik. A HSS pengéjű japán vésőknél 67 Rc keménységet, míg a hagyományos európai vésőknél csak 58-60 Rc-t érnek el.

japanbankeszult

A Nomi véső tulajdonságai:

✅ Japán mesterek kézzel készített terméke
✅ Általános faragásra és asztalosmunkákra tervezve
✅ Újraélezhető
✅ Homorú vájatú penge = kisebb súrlódás
✅ Tölgyfa markolat
✅ Fadoboz mellékelve
✅ Japánban készült

A kézzel készített Nomi vésők a kovácshegesztés módszerével készülnek, amely az olcsó tömeggyártású acél megjelenése előtt előszeretettel alkalmaztak világszerte, ám mára ezt az egykor kiváló technikát Japánon kívül gyakorlatilag sehol nem alkalmazzák vésők gyártásánál. A kiváló strapabírású penge hosszú ideig megőrzi élességét. Alkalmas általános faragásra. Japán vizes fenőkővel élezhető.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Faragóvéső-készletek
Származási ország: Japán
Mennyiség: 10
Raktáron: 1 készlet

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: